ONZE GESCHIEDENIS

Wij zijn een familierestaurant gelegen in de Jordaan, het hart van Amsterdam. Wij zijn gespecialiseerd in gegrild vlees en Argentijnse wijnen.
Om het te definiëren met de gevoeligheid van een nachtelijke dichter, is restaurant Luna een traditioneel stuk van de ziel van de Río de la Plata, dat deel is gaan uitmaken van de fysionomie van de stad Amsterdam.

Ons verhaal begint in 1990 toen de Argentijn Carlos Luna het restaurant Luna oprichtte met als doel een kleine Argentijnse oase te creëren in het centrum van Amsterdam. Het was het eerste Argentijnse restaurant gelegen in het oude hart van de Boheemse Jordaan, aan de Lindengracht, een prachtige statige straat met eeuwenoude bomen en kasseien, gebouwd aan een oude gracht.

Bijna twee decennia later, 17 jaar geleden, verschijnt de huidige eigenaar Oberdan Montedónico in beeld, een inwoner van Uruguay en die met grote toewijding en genegenheid Luna met zijn eigen licht heeft laten schijnen en er een ontmoetingsplaats van de Amsterdamse nacht van heeft gemaakt. en het behoud van die uitzonderlijke kwaliteit van het vlees, zelfs na 34 jaar ervaring.

“Ik kom uit een familie van Italiaanse immigranten en ben mijn hele puberteit opgegroeid op het platteland. Ik ken het platteland en ik heb een hechte band met de dieren, met onze koeien. Daarom weet ik niet alleen heel goed hoe ik vlees moet grillen, maar weet ik ook precies waar ons vlees vandaan komt. Het vlees dat we bij Luna aanbieden is vers vlees geïmporteerd van Argentijnse velden en is afkomstig van koeien die buiten worden gehouden, zonder oppervlaktebeperkingen en die zich voeden met gras. Voor mij is dit een van de fundamentele sleutels die ons in staat stellen om een product van superieure kwaliteit aan te bieden, zoals we dat bij Luna aanbieden.”

– OBERDAN

Hier kun je onze promofilm met geluid bekijken. Veel plezier!

Korte films gemaakt in Restaurant Luna

STAF

Managing Director
Montedonico Oberdan Los Cerrillos, Uruguay
Grill Master
Lenero Javier Madrid, Spain
Alves Jorge Salto, Uruguay
Kitchen staff
Achefay Mhamed Beni Rzine, Morocco
Battaglotti Ramiro Sebastian Buenos Aires, Argentina
Waiters
Bertola Bruno Buenos Aires, Argentina
Muñiz Nicolás Montevideo, Uruguay
Moriconi Giacomo Kingston Upon Thames , GBR
Portela Paris Amsterdam, The Netherlands
Isoldi Azul Buenos Aires, Argentina
Administration and Reservations
Thiem Christiane Chemnitz, Germany
Website Designer:
Morales Maria Cuba
Computer Programmer
Mazzeo Luciano Buenos Aires, Argentina